Logo

Kreativita – zvyšování potenciálu a vnímavosti

Trénink se zaměřuje na tvořivost, neboli kreativitu (z lat. Creo = tvořím). Kreativita je zvláštním souborem schopností, které umožňují tvůrčí činnost. Ta se projevuje vynalézavosti, vznikem něčeho nového, nových hodnot popř. přispívá k tvůrčímu řešení problémů.

Kreativitu/tvořivost lze rozvíjet a pěstovat. Zapojujeme fantazii a jde nám o nové pohledy na sebe, odborné či vědecké problémy.  K aktivnímu životu potřebujeme energii a dobíjet „své baterky“. Je potřeba žít s rezervou a ne na doraz svých sil. Součástí tréninku je praktický nácvik jednotlivých technik.

Cílová skupina:

• Vedoucí pracovníci
• Pracovní týmy
• Trenéři
• Všem, kteří pracují duševně

Obsah tréninku „Kreativita – zvyšování potenciálu a vnímavosti“:

Kreativní techniky


• Brainstorming – metoda volné spontánní diskuze na dané téma (praktické cvičení)
• Kreativita/tvořivost vs. perfekcionizmus
• Myšlenkové mapy/mind maps/vision board – nástěnka vizí
• Bariéry tvořivosti – předsudky (vnitřní a vnější)
• Tvořivostí proti stresu – eustres a distres
• Síla představivosti/vizualizace a asociací
• Kreativní získávání energie – kotel
• Kreativní svěřování – anebo sebepoznání/Johariho okno

NLP/Neurolingvistické programování


• Role metafor v životě a v komunikaci
• Kladení otázek aneb jak tvůrčím/kreativním způsobem komunikovat
• Strategie Walta Disney z NLP – obchodní projekty, životní plány a přípravu různých strategii
• Kreativní řešení konfliktů v komunikaci – pozice vnímání technika NLP

Přínosy pro účastníky tréninku:

• Přinášejí inspiraci, nové nápady a poznatky o psychologii
• Umožňuji sebepoznání a zvyšují naše sebevědomí
• Aktivně využíváme – tělo, mysl, duši a srdce – celistvá osobnost
• Dodávají nám energii a chuť se učit
• Lepší budování vztahu s jinými a bystrost v komunikaci
• Mění negativní postoje na pozitivní
• Nalézáme v sobě to nejlepší

Doporučovaný počet účastníků:                              6 - 8  osob
Doporučovaný rozsah:                                1 den včetně přestávek a oběda (9 – 17 hod.)

vek a oběda (9 – 17 hod.)

Pro objednání do semináře se prosím přihlašte

Vaše diskuze

Vložit Komentář / Pro psaní a čtení komentářů se musíte přihlásit

Vloženo 0 komentářů

Všechna hodnocení

Vložit Komentář / Pro psaní a čtení komentářů se musíte přihlásit

Vloženo 0 komentářů